Pàgines

divendres, 21 de febrer del 2014

A punt per anar a Roma

Benvolguts seguidors, continuo el relat de les meves activitats amb l'horitzó immediat de la visita ad limina apostolorum, que tindrà lloc els propers dies 3 al 8 de març. Però abans d'entrar en aquest jardí deixeu-me explicar tot el que he fet durant aquests darrers dies.

Dijous 13 i divendres 14 vaig presidir la reunió 209 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET). En aquesta ocasió ens vam reunir a la casa d'espiritualitat dels Jesuïtes de Sarrià, a Barcelona. Entre d'altres qüestions vam estar parlant del proper Aplec de l'Esperit, que tindrà lloc a Banyoles el dissabte 7 de juny. Espero que tots els joves que em seguiu ens veurem allí, perquè passaré llista... Si feu clic aquí podreu llegir més informació sobre aquesta reunió de la CET i veure algunes fotos.

Diumenge 16 va ser un dia mogut: a les 11.00 del matí celebrava la missa a la Catedral per a l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, com cada any. Dins de la celebració vam fer també l'acolliment dels nous membres que volen formar part de l'Hospitalitat i que fan davant meu la corresponent promesa.

A continuació, a corre cuita, vaig marxar cap a Vilallonga del Camp, per començar la visita pastoral a la parròquia de sant Martí, bisbe. Vaig celebrar l'eucaristia i vaig administrar la confirmació a un grupet de joves. En acabar me'n vaig anar a dinar a casa. Fotos?
El cor que animava el cant de la celebració (gràcies!)
Vista de l'assemblea de fidels durant la missa en aquest preciós temple
Amb els joves confirmats, el catequista i Mn. Banús, el rector
Després de la missa, saludant els fidels que sortien
Saludant els membres del cor
Saludant tots els infants...
i una foto amb ells
A la tarda vaig tornar a Vilallonga: vaig visitar els locals de Càritas i la rectoria; vam fer un berenar amb els membres del Consell, parroquial, catequistes, voluntaris de Càritas i col·laboradors parroquials. Després em vaig reunir amb representants de diverses institucions cíviques i per últim vaig anar a donar la comunió als malalts als seus domicilis. Més fotos:
Arribada a la parròquia i salutacions
Entrada al local de Càritas
Visita a les dependències, molt humils, però ben organitzat
Visita a la rectoria (sales de catequesi)
On dóna aquesta porta?
Imatges del berenar amb tots els col·laboradors parroquials
Dilluns 17 tocava sessió de formació permanent per a preveres i diaques a la casa d'exercicis de La Selva del Camp. La xerrada la va tractar sobre el tema de l'ajuda en el post avortament. El projecte Raquel i va anar a càrrec de la María José Mancilla Arcos, presidenta de Spei Mater, una veritable especialista sobre el tema. Aquí teniu un parell de fotos:
A la tarda, després de dinar, vaig marxar amb Mn. Joan Maria Banús, rector de la parròquia de sant Martí de Vilallonga i Montserrat Roig, laica en missió pastoral, tot prosseguint amb la visita pastoral vaig visitar el CEIP Pere Virgili i el parvulari. Després vaig anar a l'ermita de la Mare de Déu del Roser. Aquí teniu algunes fotos:
Foto amb els membres de la junta de l'ermita i la Gna. Nathalie, l'ermitana
Uns moments de pregària
Al cambril, davant la bonica imatge de la Mare de Déu del Roser
Dimecres 19, a més de moltes visites, hem tingut la benedicció i inauguració de la remodelació de la sala II, anomenada sala Corpus Christi, del Museu Diocesà de Tarragona. Ha estat un acte bonic, amb molta assistència de públic. Aquí teniu més informació i fotos.

A la tarda he tornat a anar Vilallonga del Camp, per tal de concloure la visita pastoral. En aquesta ocasió he visitat l'Ajuntament, on m'han acollit molt afectuosament i després, al Centre Cívic, he assistit a l'acte de presentació de la segona fase dels treballs de digitalització del fons documental de l'arxiu parroquial, a càrrec de Mn. Manel Fuentes, arxiver diocesà, i del Joan M. Quijada, tècnic del Arxiu Arxidiocesà. Aquí teniu fotos:
Observant l'històric dels alcaldes de la vila
Conversant amb alguns regidors
Una bona estona de conversa distesa sobre la vila
Foto de família (gràcies per l'acolliment!)
Acte de presentació de la digitalització del fons documental
Vista general dels assistents
Acte protocol·lari de lliurament de la digitalització: una còpia per a l'Ajuntament...
i l'altra per a la parròquia
Ahir dijous 20 vaig estar a Barcelona perquè tenia reunió del SIERC i després, al vespre, he anat al Seminari Major Interdiocesà, on he celebrat l'eucaristia amb els joves i l'equip rector i després m'han convidat a sopar.

Avui tinc un dia bastant mogut de visites. Ja us ho aniré explicant. De moment això és tot. Fins aviat!